Voor de klas
Door: Geert en Christine
Blijf op de hoogte en volg Geert & Christine
26 Augustus 2011 | China, Lipu
Voor ons kwam het als een verrassing; we dachten dat we gevraagd waren om bij een les aanwezig te zijn, als extra'tje.
Maar nergens een leraar te bekennen. Na wat navraag bleek dat het de bedoeling was dat wij les gaven.
Onvoorbereid, zonder lesplan, stonden we voor een groepje tieners van heel uiteenlopend niveau en motivatie.
Het schijnt hier wel vaker voor te komen, er wordt een flexibele instelling van ons verwacht.
Heel leuk. Een van de leerlingen, Frank, emigreert in oktober met zijn ouders naar New York.
Dat vertelden de anderen, Frank zelf sprak geen woord engels en hield zich liever met zijn mobieltje bezig.
QQ is het favourite social network van de Chinese kids, begrepen we.
We hebben een woordspel gedaan: Frank gaat naar New York, wat neemt hij mee? Iedereen deed enthousiast mee.
Toen we over Yao Ming begonnen, de Chinese basketballer die we in Houston hebben zien spelen, werd ook Frank wakker.
Op woensdag zijn we met de VET (Volunteer English Teaching) programmamanager naar een basisschool in Lipu gegaan. 45 minuten met de de bus.
Deze school doneert geld aan het programma en wilde als tegenprestatie een soort van demonstratieles van ons.
Afijn, vijf uur later stapten we met piepende oren weer in de bus... Het was de laatste dag van zomerschool en wij voelden ons de hoofdattractie naast de obligate dansjes, liedjes en spelletjes. We hebben afgesloten met een half uur een soort les waarbij Geert de kinderen oa "row, row, row your boat" heeft geleerd en Christine oa "New York, New York" heeft gezongen.
26 Augustus 2011 - 08:53
Noor:
Wat een talent om zomaar te starten, en enthousiasme los te weken bij jullie leerlingen. Gefeliciteerd! -
26 Augustus 2011 - 09:47
Jeanine:
Hoi Christine en Geert,
Ik heb genoten van jullie verslag en leuke foto's! Heb het goed daar!
Hartelijke groeten,
Jeanine -
26 Augustus 2011 - 11:43
Tineke:
Geweldig! Ik zie het voor me...! Jullie maken er zo te zien iets moois van!
Ga zo door! -
28 Augustus 2011 - 16:29
Je Zusje:
wat ontettend grappig deze verslagen. Wij zijn blij te horen dat het allemaal zo leuk is. Het verhaal over Frank is vermakelijk. Liam weet nu precies op de wereldkaart waar jullie tijdelijk wonen en Maaike vraagt 4 keer per dag wat "China nu doet" of te wel - slapen, ontbijten, werken...etc. Alle kindertjes vinden de foto's ook erg interesant. Veel pliezer! -
29 Augustus 2011 - 10:14
Esther:
He Christine,
Ik ben net weer terug van een geweldige tijd in Thailand. Vanaf nu kan ik jou volgen via je blog, erg leuk! Kan ik mijn heimwee naar Azie een beetje voeden ;)
Heel gaaf dat jullie deze reis maken!
Groetjes, Esther (koor) -
30 Augustus 2011 - 08:30
Gijs Den Brinker:
Wauw!! Christine wat leuk. Heel veel geluk en plezier daar in China. -
30 Augustus 2011 - 13:11
Kim:
Hoi Christine en Geert,
Leuk te zien dat na de vakantie ik wat verhalen had in te halen van jullie. Leuk dat jullie al les gegeven hebben, en al met de kindjes gezongen hebben. Over een tijdje zijn ze helemaal klaar voor gospel natuurlijk! ;-) Misschien kunnen ze jullie ook wat Chinese liedjes leren?
Veel plezier en succes met lesgeven!
Kim -
30 Augustus 2011 - 17:57
Tilly:
ik merk wel,dat jullie gen vacantie vieren,maar leren omgaan met de hitte en dan nog enthousiasme overhouden,voor die LIEVE leerlingen.
groetjes, Tilly -
01 September 2011 - 09:32
Margriet:
Klinkt als een leuke ervaring!
Veel plezier samen, groetjes uit een zonnig en niet te warm Nederland, -
13 September 2011 - 21:52
Nini:
Superleuk! Wat zijn jullie goed!